Portfolio

Mijn naam is Romijn Ligthart en ik ben 14 jaar. ik zit op het Metis Montessori Lyceum Amsterdam. ik zit in een technasium klas. Mijn E-mail is: romijn.ligthart@icloud.com. Met technasium moeten wij een oplossing bedenken voor een probleem. voorbeeld er van is dat we een brug moesten ontwerpen die over een sluis gaat omdat het moeilijk was om ever de sluis heen te gaan. Mijn interesse in het technasium is dat je eigenlijk veel zelf mag doen. je begint met het ontwerpen, daarna mag je zelf het bouwen of een maquette maken en ben je dus iets aan het bouwen dat je zelf ontworpen hebt en dat vind ik leuk om te doen. ik ga op dit blog eigenlijk een beetje mijn technasium cv zetten dus wat ik allemaal gedaan heb.

Opdrachten

Upcycling Lamp

De opdracht voor dit project was om een upcycling lamp te maken. En wat betekent dat nou. Een upcycling lamp is een lamp die van spullen is gemaakt die eigenlijk geen lamp zijn. Dus dat je van een beker een lamp maakt of van een fietsband een lamp. de opdrachtgever van dit project was Arjen van der Cruijsen. hij is een lichtontwerper.

o&o lamp

Het eindresultaat van mijn groepje was een lamp die gemaakt was van blikjes en een vogelkooi. En natuurlijk nog verf, de zonnepaneel, de schakelaar, de ledstrip en de bedrading. Die we zelf moesten solderen en dat kon ik nog niet maar nu wel, dus ik leer er ook nog van. Bij het ontwerpen waren we al het snel klaar. we waren ook met het bouwen snel want we wisten precies wat we moesten doen en we verdeelde de taken goed. het jammere van de lamp was dat we het licht niet zo goed uitgedacht hadden. en dat vond de opdrachtgever ook.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s