Modulaire motor voor defensie

inleiding

de modulaire motor opdracht voor defensie heb ik samen gemaakt met Roumaisae, Levi en Bodhi. de opdracht was om een motor te bedenken die in de voertuigen van defensie kan zodat er maar 1 soort motor waarvoor je 1 opleiding nodigt hebt en een beperkt aantal aan reserve onderdelen.

Probleemanalyse

Verschillende transportmiddelen: 

  • Welke transportmiddelen worden gebruikt bij Defensie?

Er worden 52 typen voertuigen, 14 typen vliegende eenheden en 19 typen schepen gebruikt als transportmiddel bij Defensie. Motoren, gepantserde wagens en tanks tot helikopters, straaljager, fregatten en onderzeeër zijn een paar voorbeelden van verschillende soorten transportmiddelen.

  • Hoeveel ruimte neemt de aandrijvende motor van de transportmiddelen in beslag?

We hebben een mail naar de Defensie gestuurd voor antwoorden.

 

Modulair ontwerp:

  • Wat houdt de term “modulair’’ in?
    Modulair betekent dat het is opgebouwd uit meerdere units die in en uit elkaar gehaald kunnen worden. Op deze manier kan een motor in meerdere voertuigen werken aangezien hij uit meerdere units bestaat, waarvan steeds onderdelen worden uitgewisseld en andere onderdelen worden gebruikt per voertuig.

Modulair houdt ook in dat maateenheid waarvan alle maten in een productie veelvouden moeten zijn.

 

  • Welke (onderdelen van) gebruiksvoorwerpen, gebouwen of organismen zijn op modulaire wijze ontworpen?
    Er worden veel kasten of banken modulair ontworpen zodat je zelf kan indelen hoe deze eruit gaat zien. De meeste planten zijn ook modulair opgebouwd. Ze hebben veel vertakkingen en ondergaan veel fases. Sommige gebouwen worden ook modulair gebouwd. Het gebouw wordt dan zo gebouwd dat er mogelijke veranderingen in het gebouw kunnen, worden gemaakt.
  • Welke functie dient het modulaire ontwerp van (onderdelen van) gebruiksvoorwerpen, gebouwenof organismen?

Een modulair ontwerp dient ervoor om gebruiksvoorwerpen, gebouwen of organismen later te kunnen aan te passen. Het is milieuvriendelijk. Het dient ook voor gebruik op verschillende manieren of verschillende voorwerpen. 

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan het modulair ontwerpen van een systeem. In de eerste plaats vereenvoudigt het modulair ontwerpen de productie van complexe systemen. Daarbij kunnen er meer mensen aan de ontwikkeling van het systeem werken zonder dat daarbij tijd verloren gaat, doordat ze zich kunnen toespitsen op specifieke onderwerpen en aldus zich minder zorgen hoeven te maken over het gehele systeem. Tevens maakt het feit dat er met modules wordt gewerkt in het systeem, het mogelijk om bij een kapotte of verouderde module deze te vervangen zonder dat de rest van het systeem vervangen hoeft te worden. Vervolgens kunnen de ontworpen modules mogelijk ook in een ander systeem gebruikt worden. De ontwerper bespaart daarbij op de ontwikkelingskosten en kan de module mogelijk in massaproductie Fabriceren, wat voordeliger kan zijn.

Wanneer een module in een ander systeem wordt gebruikt, daalt mogelijk de performantie (een hoger energieverbruik, een zwaarder geheel, delen van de module die niet optimaal gebruikt worden, etc.) van deze module.

 

  • Wat kunnen redenen zijn om iets modulair te ontwerpen?

Je kunt makkelijker veranderingen aan brengen of iets op een andere manier opnieuw bouwen. Ook kun je een voorwerp of organisme op een andere manier gebruiken, dat is duurzamer. Een modulaire motor is handig, omdat je dan één motor hebt die in meerdere transportmiddelen past.

Deze manier van bouwen is zeer snel en heeft minimale handelingen op locatie nodig. Hierdoor is modulair bouwen ook milieubewust en zorgt het voor minder overlast in de omgeving.

ons idee

Ons idee is een windturbine deze motor word dus aangedreven door wind.
We hadden daarvoor een idee om een waterstofmotor te maken, maar daar hebben we allemaal spullen voor nodig die we hier op school niet hebben.
dus kozen we voor iets simpeler en meer out of the box idee, zo kwamen we op ons idee.
door de tegen wind die het voertuig krijgt. om het voertuig aan het begin aan te zetten zitten er in de buis ventilatoren die het eertse zetje geven aan de windturbine waardoor het voertuig in gang komt. eenmaal op gang herlaad de windturbine een accu die de ventilatoren bevoed. die gaan ook uit als het voertuig op gang is.Je kan meerdere van deze motoren aan elkaar aansluiten met tandwielen waardoor er meer vermogen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s